ГоловнаПолітика

Україна попросила ОБСЄ розмістити збройні пости на кордоні з РФ

Порошенко знову виступив за поліцейську місію на Донбасі

Україна попросила ОБСЄ розмістити збройні пости на кордоні з РФ

Президент Петро Порошенко заявив, що поліцейська місія ОБСЄ має розташовуватися не тільки на лінії зіткнення на Донбасі, а й уздовж кордону з Росією на неконтрольованій ділянці.

За його словами, це необхідно, тому що в нинішньому форматі домогтися сталого перемир'я не вдається. "Після того як українські військові героїчно утримують промзону в Авдіївці, ми маємо фактично постійні обстріли з використанням артилерії і мінометів. Ми бачимо використання танків, у тому числі два з них були підбиті українськими військовими. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має можливість в цьому переконатися", - заявив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам в неділю ввечері.

Президент України заявив, що на Донбас мають з'явитися пости ОБСЄ. "Які пости? Збройні", - підкреслив він.

"Я звернувся до керівництва Німеччини, вона очолює зараз ОБСЄ, найближчим часом збираюся порушити це питання на переговорах у "нормандські форматі". Поліцейські озброєні підрозділи ОБСЄ повинні гарантувати підготовку до виборів, проведення виборів і режим передачі влади обраним за українським законодавством на вільних виборах керівникам, з якими ми будемо мати справу", - сказав Порошенко.

Нинішні ватажки, які керують окремими районами Донецької і Луганської області, повинні піти разом з російськими військами, підкреслив президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що співпрацюватиме з Рінатом Ахметовим та Юрієм Бойком, якщо ті переможуть на чесних виборах у непідконтрольній частині Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram