ГоловнаПолітика

Один із ватажків "ДНР" Ходаковський попрощався з життям

Командир "Востока" попросив, щоб його вбили без супутніх жертв.

Один із ватажків "ДНР" Ходаковський попрощався з життям
Александр Ходаковский
Фото: mh17.correctiv.org

Олександр Ходаковський, який стояв біля витоків сепаратистського бунту в Донецькій області, заявив, що незабаром його можуть убити.

Ходаковський до березня 2014 року командував спецпідрозділом "Альфа" управління СБУ в Донецькій області, потім очолив батальйон бойовиків "Восток". До липня 2014 року був "міністром безпеки ДНР", з листопада 2014-го очолив "Раду безпеки ДНР". Кілька днів тому він поскаржився, що ватажок бойовиків Олександр Захарченко так і не надав йому повноважень на цій посаді. Втім на сайті "голови ДНР" доступний "указ" від 13 березня 2015 року про звільнення Ходаковського з посади "голови Радбезу ДНР". "Указ", імовірно, з'явився заднім числом.

Останнім часом Ходаковський почав різко критикувати Захарченка, зокрема, звинувативши його в корупції.

Як підсумок, у своєму "Живому Журналі" Ходаковський 20 лютого опублікував пост, в якому попросив убити його так, щоб не постраждали інші люди.

"Навіть вживаючи стосовно мене заходи, намагайтеся робити так, щоб інші не страждали. [...] І коли справа дійде до варіанту «Мозговий - Дрьомов», не вдавайтеся, будь ласка, до методики, яка була застосована: я їжджу густонаселеними кварталами. Вдайтеся до більш витонченого способу. Заходів зайвої обережності я не застосовую, охорона в мене надпильності не проявляє - буде нескладно", - написав він, звертаючись до своїх супротивників.

Нагадаємо, польових командирів "ЛНР" Олексія Мозгового і Павла Дрьомова убили впродовж 2015 року. Вони виступали з критикою ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram