ГоловнаПолітика

Ходаковський заявив про створення другого Придністров'я на Донбасі

У верхівці "ДНР" розповіли про "сигнали" Кремля заморозити конфлікт

Ходаковський заявив про створення другого Придністров'я на Донбасі
Фото: EPA/UPG

"Керівництво" самопроголошених республік останнім часом отримує від своїх кремлівських кураторів очевидні сигнали про те, що збройний конфлікт на Донбасі краще заморозити і взятися за зміцнення місцевих цивільних адміністрацій.

Про це повідомив "голова ради безпеки ДНР" Олександр Ходаковський, повідомляє російська "Новая газета" з посиланням на Bloomberg.

Самі сепаратисти порівнюють майбутнє регіону з проросійським Придністров'ям, яке відкололося від Молдови ще 20 років тому, але досі не визнане світовою спільнотою.

"Усе йде до плавної локалізації цієї території. Я бачу формування другого Придністров'я", - заявив Ходаковський.

За його словами, зараз на Донбасі панує сувора заборона на стрілянину. Bloomberg звертає увагу і на зміну риторики войовничого лідера "ДНР" Олександра Захарченка, який почав говорити і про політичні, а не тільки про військові способи розширення впливу невизнаних "республік".

За відомостями агентства, Кремль намагається заморозити конфлікт на Донбасі, щоб знизити навантаження на російську економіку, яка потерпає від західних санкцій. Крім того, російська влада почала активно брати участь у сирійському конфлікті, тому контроль за подіями в Україні може трохи знизитися.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Росія щомісяця переказує "ДНР" $37 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram