ГоловнаПолітика

Генсек НАТО відвідає Україну 21-22 вересня

Столтенберг візьме участь у засіданні РНБО

Генсек НАТО відвідає Україну 21-22 вересня
Фото: EPA/UPG

На запрошення президента Петра Порошенка генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 21-22 вересня відвідає Україну з офіційним візитом.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

У рамках візиту Порошенко і Столтенберг відкриють спільні навчання Україна-НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій "Україна-2015", які проведуть на Яворівському полігоні у Львівській області.

Також генсек Альянсу візьме участь у тематичному засіданні Ради національної безпеки і оборони. Як повідомлялося, на засіданні остаточно ухвалять низку документів, у тому числі Військову доктрину і Стратегічний оборонний бюлетень.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що НАТО має намір відкрити своє представництво в Україні. "Разом з генсеком плануємо у Києві підписати угоду про нове представництво Альянсу. Фактично, це буде посольство НАТО в Україні", - повідомив Клімкін.

Про свої плани відвідати Україну генсек НАТО говорив ще в середині червня. Столтенберг підкреслив, що Альянс рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а союзники по НАТО ніколи не визнають анексію Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram