ГоловнаПолітика

Аграрна галузь за останній рік стала менш корумпованою, - депутат

Івченко вважає це результатом співпраці парламентського комітету і МінАПК.

Аграрна галузь за останній рік стала менш корумпованою, - депутат
Вадим Ивченко
Фото: AgroPolit.com

За останній рік аграрна сфера стала менш корумпованою. Зменшенню корупційних ризиків сприяли дерегуляція, конкурсні відбори керівників ДП і курс на приватизацію.

Це - наслідок спільних дій парламентського аграрного комітету і Мінагрополітики, вважає член комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, член депутатської фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Вадим Івченко.

"Не все добре сьогодні в аграрному секторі, фундамент проблем не змінився: розбита інфраструктура сіл, монокультура тощо. Однак позитивні тенденції все ж простежуються. За останній рік аграрна сфера стала менш корумпованою. Багато кримінальних схем, хоча далеко і не всі втратили актуальність. Це - наслідок спільних дій парламентського аграрного комітету і Мінагрополітики", - цитує Івченка агентство "Українські новини".

За його словами, передусім йдеться про заходи дерегуляції аграрного сектору, які стали можливими завдяки прийнятим законам: "Законодавчі норми, які скасували різні дозвільні документи або відчутно спростили процедури для бізнесу. Також зменшує корупційну складову в держсекторі і введений профільним міністерством механізм конкурсного відбору директорів держкомпаній, а кадрове оновлення і самого відомства сприяло боротьбі з непрозорими схемами. Усунути корупційні ризики повинен і курс на приватизацію ДП".

"Я впевнений, що якщо і виставляти на продаж сотні аграрних підприємств, то отримані кошти повинні піти на програму розвитку села, через інструменти підтримки селянина і дрібного фермера. Ми повинні дати можливість отримати вигоду від приватизації для збереження українського села і залучення сімейного фермера в органічний ринок обігу сільськогосподарської продукції", - наголосив Івченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram