ГоловнаПолітика

"Народний фронт" підтримає поправки до Конституції, якщо Росія виконає базові принципи Мінська-2

Депутати вимагають припинення вогню і відведення російських військ з Донбасу

"Народний фронт" підтримає поправки до Конституції, якщо Росія виконає базові принципи Мінська-2
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді проголосує за поправки до Конституції в частині децентралізації, якщо Росія виконає базові принципи Мінських угод. Про це повідомив лідер фракції Максим Бурбак на брифінгу у вівторок.

"Ми підтримали президента у підписанні Мінських домовленостей. А тепер настав час їхнього виконання, а саме: припинення вогню; відведення військ агресора і відновлення контролю над кордоном. Для внесення змін до Конституції в частині децентралізації необхідні 300 голосів у Верховній Раді, понад 80 з яких ми готові дати від нашої фракції - за умови зобов'язання Росії виконати базові принципи Мінських угод", - сказав він.

При цьому він також прокоментував вимоги інших фракцій Ради до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка прийти і відзвітувати перед депутатами. "Прем'єр-міністр і уряд готові ще раз прийти і відзвітувати перед парламентом. Але відзвітувати мусять і всі міністри уряду, а також коаліція на предмет дотримання коаліційної угоди і підтримки уряду", - сказав Бурбак.

"Хотів би відзначити ще один важливий момент. Ми не можемо просуватися в напрямку реалізації реформ без негайного проведення судової реформи. Фракція "Народного фронту" розробила законопроект про внесення змін у Конституцію в частині судочинства, основна його ідея - це повна заміна всіх суддів України та спрощення системи судоустрою. Ми за оновлення всього суддівського корпусу. Це означає, що разом зі змінами до Конституції треба ухвалити і новий закон про судоустрій з чіткими критеріями, переатестацією, набором нових суддів, а, відповідно, й оновленням всього складу судів. Також у парламенту має залишитися право висловлення недовіри генпрокурору", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram