ГоловнаПолітика

У МВС відреагували на фейкове відео з погрозами "Азова" на адресу Нідерландів

Створення ролика вже розслідує кіберполіція

Фейкове відеозвернення, зроблене нібито від імені бійців полку "Азов", які спалюють прапор Нідерландів і погрожують терактами, є провокацією.

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, якого цитує офіційний сайт МВС.

Він також повідомив, що голова МВС Арсен Аваков зустрівся з представниками посольства Нідерландів, щоб пояснити інцидент.

"Це провокація за всіма ознаками - як за зображенням, так і за способом розміщення. Це очевидно. Під прикриттям символіки "Азова" записується абсолютно провокаційний відеоролик, який завершується спаленням прапора Нідерландів", - зазначив Шевченко.

Фото: mvs.gov.ua

Він також повідомив, що розслідуванням цього питання вже займається кіберполіція.

"Кіберполіція зараз вивчає всі деталі розміщення цього ролика в мережі: хто, де, з яких акаунтів, які IP-адреси. І YouTube, і компанія Google підтримують відповідну співпрацю з кіберполіцією", - розповів речник МВС.

Також свою причетність до створення відеоролика заперечують і самі бійці полку.

Народний депутат Андрій Білецький назвав відеоролик "спектаклем" і фейком, зробленим дуже неякісно.

"Озброєння та обмундирування "бійців" не відповідають встановленим зразкам і є бутафорською імітацією. Безумовно, прикро для бійців, яких використовують у такому світлі для російської пропаганди в Європі", - зазначив нардеп.

Він також повідомив, що акаунти в соцмережах, з яких поширювалося відео, створили на території Росії за 5 хвилин до появи цього відео.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року у Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування ставиться запитання: ви «за» чи «проти» ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram