ГоловнаПолітика

"ЛНР" зловила колишнього "коменданта" Антрацита

"Бендексу" під час затримання прострелили ногу

"ЛНР" зловила колишнього "коменданта" Антрацита

12 грудня так зване "МВС ЛНР" затримало в місті Ровеньки одного з останніх уцілілих польових командирів, які не підпорядковувалися ватажкові "ЛНР" Ігорю Плотницькому, - колишнього командира козачого підрозділу "Русь" Сергія Бондаренка, також відомого як "Бондар" або "Бендекс".

Як повідомляється у групі "Свердловск - ты должен это знать" у "Вконтакте", Бондаренко переховувався у селищі Михайлівка під Ровеньками. Під час затримання "Бондар" намагався чинити опір і привести гранату Ф-1 у бойове положення, після чого "поліцейські" застосували зброю. З вогнепальним пораненням гомілки Бондаренка доставили в міську лікарню Антрацита.

Під час обшуку у будинку виявили і вилучили вогнемет "Джміль", три гранатомети РПГ, чотири автомати АК, кулемет РПК, патрони, чотири гранати Ф-1, три тротилові шашки, дев'ять магазинів до АК.

Сергій Бондаренко зі своїм угрупованням контролював Антрацит на початку 2015 року. Однак після початку гострого протистояння між бойовиками Плотницького і козаками пережив кілька замахів, втік і довгий час переховувався.

Нагадаємо, у 2015 році в "ЛНР" ліквідували польових командирів Олександра Бєднова, Євгена Іщенка, Олексія Мозгового та Павла Дрьомова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram