ГоловнаПолітика

Безвізовий режим з ЄС запрацює 2016 року, - Порошенко

Президент назвав рішення Єврокомісії перемогою

Безвізовий режим з країнами Європейського Союзу для громадян України запрацює вже 2016 року.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди рішень ЄС про безвізовий режим з Україною і продовження секторальних санкцій проти Російської Федерації.

"Щойно в Брюсселі Європейська Комісія опублікувала підсумковий звіт щодо повного виконання Україною критеріїв безвізового режиму. Без жодного перебільшення, це величезна перемога України, кожного з вас, з якою я всіх вас щиро вітаю", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що після угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі, Україна "зробила наступний великий крок до нашої заповітної європейської мрії".

"Не секрет, що і в Європейському Союзі, і в Україні багато хто сумнівався, що нам вдасться вибороти чітку та безумовну перспективу скасування візового режиму для українців. Але ми наполегливо, довгі 7 років, йшли до своєї мети, і я пишаюся тим, що я стояв на самому початку цієї великої дороги. Якщо у безвізовому забігу ми витримали довгий семирічний марафон, то у справі боротьби з корупцією, запуску абсолютного нової антикорупційної системи в Україні – це був справжній спринт", - наголосив Порошенко.

За його словами, попереду стоять не менш складні виклики і завдання.

"Реформи в рамках візової лібералізації – це лише тренувальний забіг, якщо порівнювати з реалізацією завдань у рамках політичної асоціації та зони вільної торгівлі з ЄС. Вона почне працювати з 1 січня 2016 року, як би хто не намагався нас зупинити", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Європейська комісія рекомендувала Раді ЄС надати Україні безвізовий режим. При цьому нашій країні висунули 5 додаткових вимог для скасування віз. Усі вони стосуються боротьби з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram