ГоловнаПолітика

Дніпропетровський губернатор нагородили IT-волонтерів за переведення адмінпослуг в електронний формат

На проект не витратили ні копійки державних коштів.

Дніпропетровський губернатор нагородили IT-волонтерів за переведення адмінпослуг в електронний формат

Керівництво Дніпропетровської області нагородило 45 програмістів-волонтерів, залучених до розробки електронного формату адміністративних послуг.

Як повідомила прес-служба Дніпропетровської ОДА, сьогодні в електронному форматі доступні 80% послуг (148). До наступного року цей показник сягне 100%. При цьому стверджують, що на проект не витрачено жодної копійки бюджетних коштів, завдяки тісній співпраці ОДА й IT-волонтерів.

«У зовсім різних сферах своєї діяльності облдержадміністрація взаємодіє з волонтерами - активними, сміливими, зі свіжим поглядом на будь-яку проблему. Для нас це формула успіху, яка дала можливість упровадити не один цікавий проект. Так сталося і з iGov. Сайт розробляли сотні людей, постійно працювали над ним кілька десятків. Вони безкорисливо допомагали країні тим, що вміють найкраще. Так боролися з корупцією та робили життя земляків комфортнішим. Я дякую кожному волонтерові за таку громадянську позицію. Разом ми вже досягли результату, а попереду - ще більше планів», - зазначив очільник області Валентин Резніченко.

«Ми всі живемо в одній країні, користуємося одними і тими самими послугами. Було б добре, якби вони всі були прозорі і доступні. Це головна ідея, яку ми втілюємо в життя, - розповів системний аналітик проекту Павло Курбатський. - Я сам вже замовляв довідку про несудимість через iGov. Замість двох візитів у держорган, прийшов тільки забрати документи».

При цьому Валентин Резніченко запропонував іншим регіонам переймати їхній досвід, використовувати готові напрацювання і технології для переведення адміністративних послуг в електронний формат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram