ГоловнаПолітика

Аваков заявив про загрозу терактів у Києві, Харкові, Львові та Дніпропетровську

Правоохоронні органи переводять на посилений режим роботи.

Аваков заявив про загрозу терактів у Києві, Харкові, Львові та Дніпропетровську
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вранці в неділю заявив про загрозу терактів у Києві, Харкові, Львові та Дніпропетровську.

"За даними оперативних служб, у найближчі кілька днів нам належить пережити кілька спроб деструктивних антиукраїнських сил дестабілізувати ситуацію в країні. МВС і СБУ мають інформацію про підготовку терористичних атак і провокацій з використанням вогнепальної бойової зброї та вибухових пристроїв у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та низці інших міст країни", - написав він у своєму фейсбуку.

У зв'язку з цим правоохоронні органи переводять на посилений режим роботи. Можливі вибіркові перевірки документів і автомобілів.

"Спеціально звертаюся до мітингувальників, які проводять зараз акції в центрі столиці. Ваші форми протесту сьогодні надзвичайно уразливі для провокацій і терористичних ризиків. Ви несете відповідальність за безпеку людей. Прошу вас прийняти всі необхідні рішення для того, щоб не було ані найменшої можливості використовувати ваше конституційне право на протест як ширму для здійснення терористичного акту", - написав міністр.

Нагадаємо, в п'ятницю в Парижі в результаті низки терактів загинули 129 осіб, понад 300 отримали поранення.

Наприкінці серпня під час акції протесту в бік оточення Нацгвардії кинули бойову гранату. При цьому зловмисники збиралися кинути ще шість гранат, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною". Жертвами теракту стали чотири бійці Національної гвардії - Ігор Дебрін, Дмитро Сластиков, Олександр Костін і Богдан Дацюк. Постраждали ще більш ніж 140 гвардійців.

Підозрюваним у скоєнні теракту став боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, близький до партії "Свобода".

Цього тижня стало відомо, що "Правый сектор" взяв курс на поваленняе Петра Порошенка. Очільник ПС Дмитро Ярош склав повноваження лідера руху, висловивши незгоду з радикальними настроями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram