ГоловнаПолітика

Рада погодилася створити телеканал Ukraine Tomorrow

Канал Стеця найближчим часом не появиться

Рада погодилася створити телеканал Ukraine Tomorrow
Фото: newsfiber.com

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про створення іншомовної телерадіокомпанії Ukraine Tomorrow.

За ухвалення за основу в першому читанні законопроекту №2334а проголосували 245 депутатів при мінімально необхідних 226.

Документ передбачає створення юридичної особи у формі державного підприємства "Іншомовна телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow".

Фінансування телерадіокомпанії запропоновано затвердити на рівні 0,04% витрат загального фонду державного бюджету за попередній рік.

Крім того, згідно із законопроектом, джерелами фінансування телерадіокомпанії можуть бути кошти, отримані від продажу власного контенту, а також від трансляції реклами, "роялті", добровільні благодійні внески та інші надходження, не заборонені українським законодавством.

Програмний продукт телерадіокомпанія буде виробляти українською мовою та іншими мовами залежно від доцільності використання тієї чи іншої мови.

Керувати телерадіокомпанією буде генеральний директор, якого призначатиме Міністерство інформаційної політики.

Законопроект повинен пройти ще одне читання в парламенті.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики ініціювало створення Ukrainе Tomorrow на базі телеканалу БТБ ще на початку року. Однак процес затягнувся - БТБ передали міністерству лише в серпні, крім того, з'ясувалося, що на створення каналу необхідна згода парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram