ГоловнаПолітика

Мосійчук зізнався в отриманні хабарів і зрікся своїх слів (оновлено)

Досудове розслідування стосовно депутата завершили за місяць

Мосійчук зізнався в отриманні хабарів і зрікся своїх слів (оновлено)
Фото: www.facebook.com/Andriy.Lozovy

Депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ігор Мосійчук зізнався в отриманні хабарів.

Відео, на якому зафіксовано свідчення нардепа, показав генпрокурор Віктор Шокін на прес-конференції у понеділок.

"Я визнаю себе винним в отриманні неправомірної вигоди від громадянина, відомого мені під прізвищем (прізвище на відео не називається, - LB.ua), наприкінці липня і на початку вересня цього року", - заявив він.

Гроші Мосійчук отримував двічі: вперше 100 000 гривень і вдруге 349,5 тисячі гривень.

Епізод з Мосійчуком починається з 2:10

Оновлення. Прес-служба Мосійчука у фейсбуці оприлюднила його заяву про те, що зізнання отримано шляхом "жорстоких тортур".

"7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений всякої медичної допомоги. Навмисне довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема зізнався в тому, чого не робив... Я погодився обмовити себе, хоча підкреслюю: жодного документа з цього приводу я не підписав", - заявив Мосійчук.

Нагадаємо, що 22 жовтня Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування проти Мосійчука. Депутат підозрюється в отриманні 450 тис. гривень хабара.

17 вересня генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу у підприємницькій діяльності. Після цього парламент дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував.

Ігор Мосійчук став широко відомим у 2011 році, коли його заарештували і засудили у справі так званих "васильківських терористів" за підготовку підриву пам'ятника Леніну у Василькові. Після подій на Майдані у 2014 році його звільнили достроково, а потім і виправдали. Згодом того ж року Мосійчука обрали спочатку до Київради, а потім до Верховної Ради за списком від Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram