ГоловнаПолітика

Групу народних депутатів в Одесі "пасли" рекетири Юри Єнакіївського

Левус, Висоцький і Соляр стали об'єктом стеження охоронців "7 кілометра"

Сьогодні, 20 жовтня 2015 року, народні депутати України Андрій Левус, Сергій Висоцький і Володимир Соляр приїхали до Одеси, щоб поспілкуватися зі спільнотою ринку "7 кілометр". І відразу стали об'єктами пильної уваги з боку рекетирів, які контролюють знаменитий одеський ринок.

"До нас, як до народних депутатів, надходили масові скарги з приводу поборів, корупції і погроз, які отримують підприємці «7 кілометра» з боку людей, які контролюють ринок. Йдеться про ОЗУ Юри Єнакіївського. Прибувши на ринок, ми одразу виявили, що за нами ведеться незаконне стеження і відбувається відеофіксація наших дій з автомобіля УАЗ сірого кольору з держномером ВН 3886 АК. У цьому автомобілі перебувало троє осіб. Протягом приблизно півгодини з цього автомобіля вівся незаконний відеозапис нашого спілкування з підприємцями ринку. Оскільки ми не могли самостійно оцінити ступінь загрози, яка походить від цієї групи осіб, і не були впевнені у власній безпеці, ми мусили викликати оперативну групу міліції", - розповів народний депутат України Сергій Висоцький.

Камера, яка вела відеозапис
Фото: facebook.com / Андрій Левус
Камера, яка вела відеозапис

Після прибуття правоохоронців депутати Андрій Левус і Сергій Висоцький написали в МВС заяву про незаконні дії невідомих їм осіб.

"Люди, які за нами стежили, виявилися співробітниками охоронної фірми «Безпека бізнесу», що належить Юрію Іванющенку (Юрі Єнакіївському). Тільки-но за нашим викликом приїхала міліція, на місце прибув і директор цієї фірми. Саме «Безпека бізнесу», за словами продавців, займається рекетом на ринку, прикриваючись ліцензією на охоронну діяльність. Ми написали в міліцію заяву про злочин", - заявив народний депутат Андрій Левус, додавши, що вже зажадав, щоб у цієї компанії відібрали ліцензію на здійснення охоронної діяльності.

Вилучення відеокамери
Фото: facebook.com / Андрій Левус
Вилучення відеокамери

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram