ГоловнаПолітика

Харківський тітушка з "Оплоту" втік з-під домашнього арешту

У липні Таваккула Рагімова відпустили з-під варти.

Харківський тітушка з "Оплоту" втік з-під домашнього арешту
Таваккул Рагимов
Фото: стотп-кадр с видео

Один з фігурантів кримінального провадження за обвинуваченням групи "тітушок" з Харкова у викраданні і тортурах людини в Києві Таваккул Рагімов, котрий перебував під домашнім арештом, утік.

Про це пише адвокат потерпілих Павло Дикань у своєму фейсбуці.

"7 вересня в Оболонському суді Києва мало відбутися чергове судове засідання у кримінальному провадженні за звинуваченням групи "тітушок" з Харкова у викраденні людини, побоях, тортурах, грабежі, погрозі вбивством. Основний обвинувачений у справі - чинний співробітник міліції Таваккул Рагімов у суд не з'явився, його адвокат заявив, що не має зв'язку з клієнтом. Інший адвокат взагалі не з'явилася. Можливо, заздалегідь знала, що клієнта вже й слід прохолов", - написав він.

Рагімов, будучи чинним міліціонером, керував групою "тітушок" з харківського бійцівського клубу "Оплот", яка в січні 2014 року прибула до Києва. Ця група 21 січня викрала, била, катувала і погрожувала розправою чоловіку, якого зловила на київській Петрівці. "Тітушки" вимагали від викраденого зізнатися в причетності до Автомайдану і розповісти про керівників цього об'єднання. Викраденого відвезли на базу "Оплоту" під Києвом, де його "допитував" ватажок "Оплоту" Євген Жилін, котрий зараз переховується в Росії і підозрюється у тероризмі.

Навесні 2015 року Рагімова затримали в Харкові і помістили під варту, проте в липні Печерський райсуд Києва відпустив його під домашній арешт.

За даними адвоката потерпілих, за час досудового розслідування і суду МВС не усунуло і не звільнило з посади Рагімова і він мав доступ до баз даних та оперативної інформації.

На сайті "Оплоту" Рагімов значиться як дворазовий чемпіон світу з кемпо-карате і як чемпіон України з вільної боротьби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram