ГоловнаПолітика

Яценюк оголосив про створення Національної поліції як органу влади

Міліція припинить існування протягом трьох місяців.

Яценюк оголосив про створення Національної поліції як органу влади
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про створення Національної поліції як центрального органу виконавчої влади.

"Відповідно до закону про поліцію, Кабінет Міністрів України сьогодні приймає рішення про створення центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України, а саме - сьогодні в Україні офіційно створюється Національна поліція України", - повідомив він на засіданні уряду в середу, 2 серпня.

Нагадаємо, закон "Про національну поліцію" було ухвалено 2 липня цього року, опубліковано в парламентській газеті "Голос України" 6 серпня. Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного після дня публікації, крім деяких положень. Зокрема частина про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві набирає чинності з дня публікації закону. Частина про поліцейські підрозділи в Одесі та у Львові - з 20 серпня 2015 року.

Ці три поліцейські підрозділи вже працюють. Найближчим часом також запустять патрульну поліцію в Харкові.

Закон про міліцію втрачає чинність. Співробітників міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть прийняти на службу за результатами конкурсу. Ті, хто відмовиться або не буде прийнятий у поліцію, потраплять під скорочення. Причому перебування на лікарняному або у відпустці не стане перешкодою для звільнення. Перетворення міліції на поліцію займе три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram