ГоловнаПолітика

Шокін затвердив тести для прокурорів

Тестування розпочнеться 5 вересня

Шокін затвердив тести для прокурорів
Фото: www.segodnya.ua

Генеральний прокурор Віктор Шокін у п'ятницю своїм наказом затвердив тестові завдання на знання законодавчої бази для кандидатів на посади прокурорів місцевих прокуратур.

Як повідомляється на сайті ГПУ, заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе доручено забезпечити оприлюднення тестових завдань на офіційному веб-порталі Генпрокуратури, вжити заходів для забезпечення належного функціонування комп'ютерного програмного комплексу для проведення тестування, а також забезпечити передачу Генпрокуратурі майнових прав на тестові завдання до початку тестування.

Тестування починається з 5 вересня.

Нагадаємо, раніше навколо цих тестових завдань виник скандал. В.о. генпрокурора Юрій Севрук заявив, що Сакварелідзе допустив порушення у розробці тестів для прокурорів, а самі тести нібито низької якості.

У відповідь посольство США повідомило, що Америка разом з іншими міжнародними донорами профінансували розробку тестів на 200 000 доларів. "Тести складені чесно і відповідають міжнародним стандартам", - підкреслювалося в прес-релізі. Крім того, 10 серпня США підписали з Сакварелідзе Спільний план дій, згідно з яким нададуть 2 млн доларів технічної допомоги на підтримку реформи, боротьбу з корупцією та зміцнення потенціалу Генпрокуратури.

Згідно з реформою органів прокуратури, яку проводить Сакварелідзе, усіх працівників місцевих прокуратур звільнять, але вони зможуть повернутися на посаду, якщо пройдуть тестування. Взяти участь у тестуванні зможе кожен охочий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram