ГоловнаПолітика

Москаль розповів про свавілля закарпатського "Правого сектору"

Губернатор заявив, що після "Айдару" і "Торнадо" не злякається ПС.

Москаль розповів про свавілля закарпатського "Правого сектору"
Фото: www.president.gov.ua

Новий голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що у нього є свідчення про вимагання з боку "Правого сектору" в регіоні. Про це він розповів в інтерв'ю "Новому времени".

"Як могли вони [Правий сектор] півроку ходити з автоматами, з гранатометами по місту? Сьогодні багато бізнесменів готові дати свідчення, що у них вимагали гроші. Це як, люди добрі?.. Мені тут розповідають, що вони заходили до начальників управлінь, вимагали грошей, в саму адміністрацію, до бізнесменів. Чого вони досягли в результаті?"- обурився він.

На його думку, справжні герої не розмахують зброєю в мирній області і не прикриваються державним прапором.

"Вибачте, але це не герої. Коли я працював у правоохоронних органах і хтось кричав, що він кримінальний авторитет, перше, що я запитував: "Ти сидів у в'язниці?". І коли мені говорили "ні", я їм казав: "Іди спочатку відсиди у в'язниці, і тоді я скажу, що ти кримінальний авторитет". Так само і той, хто не воював в АТО, а тільки розмахує зброєю - не герой", - заявив Москаль.

Губернатор додав, що у зв'язку з цим у нього буде питання до воєнкома: "Чому при виконанні 28% плану мобілізації вся ця шантрапа не була в АТО? Чому вони тут роз'їжджали на джипах з автоматами, як сомалійські пірати?"

"Нашкодили іміджу України, іміджу Закарпаття, забрали останні копійки у туристичного бізнесу. Багато хто, дивлячись ці передачі і бачачи, що вони [ПС] ще й по лісах ходять, бояться їхати в санаторії, в будинки відпочинку, відмовляються від турів. Це нормально? Як ви вважаєте? Чи у мене в Луганській області не було роботи?" - сказав він.

Москаль додав, що у нього на сході був досвід роботи з батальйонами "Айдар", "Торнадо", "Черніговом", тому "Правого сектору" він не боїться. "Я не буду забороняти. Я їх не створював і не буду забороняти. Я буду давати політико-правову оцінку їхнім діям, а правоохоронні органи будуть робити свою роботу", - додав Москаль.

Нагадаємо, що Москаля терміново перекинули з Луганської області, де тривають бойові дії, на Закарпаття після того, як бійці "ПС" влаштували стрілянину в Мукачевому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram