ГоловнаПолітика

Порошенко представив Саакашвілі як губернатора Одеської області

Колишній президент Грузії став українцем

Президент Петро Порошенко представив Михеїла Саакашвілі в Одесі як нового голову обласної державної адміністрації.

Виступаючи в ОДА, Порошенко заявив, що Ігор Палиця не дав сепаратистам відірвати регіон від України, а тепер потрібно його розвивати, боротися з корупцією.

"І це ті завдання, які я ставлю новопризначеному голові Одеської обласної державної адміністрації; великому другу України; людині, яку я знаю більше за 25 років, ще з університету; людині, яка не словом, а ділом довела, що може не тільки демонструвати хороші знання і народжувати креативні пропозиції, а й впроваджувати їх у життя, яка змінила всю країну... Ім'я цієї людини - Михеїл Саакашвілі", - сказав Порошенко.

На сайті Президента України також оприлюднено указ про прийняття Саакашвілі в українське громадянство як особи, що представляє державний інтерес.

Саакашвілі двічі обирався на посаду президента Грузії - в січні 2004 року і в січні 2008 року. Був одним з лідерів революції троянд, в результаті якої було усунено від влади Едуарда Шеварднадзе. До цього очолював законодавчі збори Тбілісі (2002-2003), займав посаду міністра юстиції Грузії (2000-2001) і був членом грузинського парламенту (1995-2000).

У 2008 році Саакашвілі почав операцію з відновлення конституційного порядку в Південній Осетії, яка обернулася вторгненням Росії і визнанням нею незалежності Південної Осетії і Абхазії.

У кінці 2013 року залишив посаду президента Грузії після закінчення каденції. З лютого 2015 року Саакашвілі став радником Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram