ГоловнаПолітика

Держводагентство назвало умови поновлення поставок води в Крим

Україна виділила 50 млн грн на будівництво гідротехспоруди в руслі каналу на кордоні з Кримом

Держводагентство назвало умови поновлення поставок води в Крим
архив
Фото: e-crimea.info

Для подачі води в Крим по Північно-Кримському каналу необхідно, щоб на півострові визначили легітимний орган, з яким можна буде укласти договір.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державного агентства з водних ресурсів Олексій Чунарьов, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Окрім того, необхідною умовою є будівництво регулюючої гідротехнічної споруди в руслі каналу на кордоні з Кримом, на проектування та будівництво якого в держбюджеті заплановано 50 млн грн.

"Необхідність будівництва цієї капітальної підпірної споруди з облаштуванням вузла комерційного підрахунку води викликана, в першу чергу, необхідністю гарантованого забезпечення водними ресурсами сільгоспвиробників Херсонської області, які використовують воду Північно-Кримського каналу, а також для встановлення подачі води з каналу в Крим за договором", - заявив Чунарьов.

За його словами, зараз в Держводагентстві розробляють техпроект підпірної споруди. Проект планується завершити до кінця другого кварталу 2015 року. Він буде направлений на розгляд до ДП "Укрдержбудекспертиза" для отримання експертного висновку, який дозволить розпочати будівництво.

Чунарьов також зазначив, що однією з необхідних умов подачі води залишається погашення Кримом боргу перед управлінням Північно-Кримського каналу за водокористування у 2013 році у розмірі 1,7 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram