ГоловнаПолітика

У Раду надійшло подання на арешт трьох суддів Печерського суду

Генпрокурор Шокін узявся за одіозних суддів

У Раду надійшло подання на арешт трьох суддів Печерського суду
Фото: obozrevatel.com

Генпрокурор Віктор Шокін попросив Верховну Раду дозволити арешт трьох суддів Печерського райсуду Києва - Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка, проти яких порушено кримінальні справи.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, Шокін також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією усунення цих суддів із їхніх посад.

Царевич, Кицюка і Вовка підозрюють у винесенні свідомо неправочинних вироків (частина 2 статті 375 Кримінального кодексу). Вовку закидають позбавлення законного власника його майна, в Царевич і Кицюку - незаконне притягнення до адміністративної відповідальності активістів у січні 2014 року.

Нагадаємо, що Кицюк виносив рішення у справі київської вчительки Ніни Москаленко, у якої відбирали землю в центрі столиці за часів Віктора Януковича. Суддя Вовк головував у справі проти Юрія Луценка і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.

Царевич входила в колегію суддів у першій справі Луценка. Крім того, Царевич була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, в межах якої висунули звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram