ГоловнаПолітика

ЄС не обговорював нових санкцій проти Росії, але готовий діяти, - Туск

ЄС буде стримувати тиск, щоб заохочувати Росію виконувати другі мінські домовленості

ЄС не обговорював нових санкцій проти Росії, але готовий діяти, - Туск
Фото: EPA/UPG

Лідери Європейського Союзу під час саміту не обговорювали нові санкції проти Росії, але готові діяти, якщо це буде необхідно.

Про це заявив Президент Європейської Ради Дональд Туск на прес-конференції після завершення саміту ЄС у Брюсселі, повідомляє УНАН.

"Що було важливим, що сьогодні ми, Європейський Союз, єдині. Це нелегко, тому що у країн-членів різні підходи. У цей важкий час ми єдині і готові до нових заходів, якщо знадобиться", - сказав Туск. За його словами, під час саміту голови держав і урядів ЄС не обговорювали нові санкції. "Ми будемо зберігати наш тиск, щоб заохочувати Росію виконувати ці другі мінські домовленості. Ми на це сподіваємося", - зазначив президент ЄС.

Туск нагадав про негативний досвід невиконання попередніх мінських домовленостей. "Наша віра в добру волю президента Путіна обмежена, тому ми повинні підтримувати наше рішення про санкції. З іншого боку, сьогодні ми показали нашу добру волю. Ми повинні використовувати всі можливості і шанси, щоб досягти більшого, ніж після перших мінських домовленостей", - додав він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд домовилися про комплекс заходів для виконання мінських угод.

США допускають перегляд санкцій проти Росії після того, як вона виконає умови угод, досягнутих у Мінську (Білорусь) 12 лютого.

Європейський Союз автоматично введе санкції проти 19 осіб і 9 організацій 16 лютого в разі схвалення з боку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram