ГоловнаПолітика

Суд заарештував 125 млн гривень екс-міністра фінансів Колобова

ГПУ знайшла рахунки колишнього голови Мінфіну, оголошеного в розшук

Суд заарештував 125 млн гривень екс-міністра фінансів Колобова
Фото: http://comments.ua

Генеральна прокуратура України отримала дозвіл на арешт 125 млн грн на рахунках осіб, пов'язаних з екс-главою Міністерства фінансів Юрієм Колобовим.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральна прокуратура України спільно з Державною службою фінансового моніторингу України виявила рахунки в банківських установах і заблокувала на них кошти осіб, пов'язаних з підозрюваним у скоєнні злочину, передбаченого ч 5 ст 191 КК України, екс-міністром фінансів Ю. Колобовим", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, загальна сума коштів становить у гривневому еквіваленті понад 125 000 000.

З метою забезпечення конфіскації майна підозрюваного за вироком суду 30 січня цього року слідчими ГПУ отримано постанови слідчого судді Печерського районного суду м. Києва про накладення арешту на ці кошти.

Нагадаємо, 20 січня 2015 року Печерський суд заочно заарештував екс-міністра Колобова.

Раніше СБУ оголосила Колобова в розшук. Окрім того, розпочато кримінальне провадження щодо нього і інших членів уряду України, які організували і забезпечили випуск облігацій внутрішньої державної позики на суму $3 млрд за рахунок Фонду національного добробуту Російської Федерації.

Раніше повідомляли, що Державна служба фінансового моніторингу заблокувала $1,42 млрд на рахунках нерезидентських компаній, пов'язаних з екс-президентом Віктором Януковичем, його близькими, чиновниками колишнього уряду і пов'язаними з ними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram