ГоловнаПолітика

У Генштабі анонсували повне припинення вогню

На Донбасі очікується чергове "перемир'я"

У Генштабі анонсували повне припинення вогню
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Представники ОБСЄ, України, Росії та "військового керівництва окремих районів Донецької області" домовилися, що незабаром підпишуть протокол намірів про повне припинення вогню.

Зустріч сторін відбулася 29 грудня в Донецьку, повідомив видання InfoResist в.о. начальника прес-центру Генштабу Владислав Селезньов.

Україну на зустрічі представляв керівник української складової Спільного координаційного центру з контролю і координації припинення вогню і контролю лінії розмежування сторін генерал-майор Олександр Розмазнін.

Під час зустрічі сторони розглянули питання, пов'язані з виконанням мінських домовленостей, - Меморандуму та Протоколу про припинення вогню.

Особливу приділили недопущенню збільшення випадків ведення вогню і застосування важкого озброєння, а також припиненню вогню в районі Донецького аеропорту і Пісків.

Нагадаємо, з 9 грудня в зоні бойових дій на Донбасі діє "режим тиші". Якщо не зафіксують обстрілів протягом 48 годин, сторони повинні перейти до відведення артилерії за 30-кілометрову смугу розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram