ГоловнаПолітика

Яценюк і віце-президент ЄІБ підпишуть програму відновлення України

Деталі надзвичайної кредитної програми поки що невідомі

Яценюк і віце-президент ЄІБ підпишуть програму відновлення України
Фото: http://nfront.org.ua/

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і віце-президент Європейського інвестиційного банку Ласло Баранья в понеділок, 22 грудня, підпишуть низку фінансових угод.

"Буде підписано фінансові угоди "Основний кредит для малого та середнього підприємництва та установ із середньою капіталізацією - Україна", а також "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

У розпорядженні уряду №1239 від 19 грудня визнається доцільним залучення позики у ЄІБ для реалізації інвестиційного проекту "Основний кредит для малих і середніх підприємств і компаній із середнім рівнем капіталізації" в розмірі до 400 млн євро.

Нагадаємо, напередодні уряд завершив підготовку плану відновлення країни на 2015-2017 роки. План готувався з літа, Яценюк називав його "планом Маршалла" для України. Під нього, зокрема, планується залучити кошти під час міжнародної донорської конференції, запланованої на початок року.

МВФ виявив нестачу $15 мільярдів. Якщо Україна не отримає такого обсягу коштів, їй доведеться або різко урізати бюджет, або навіть оголосити дефолт за суверенними боргами.

19 грудня рейтингове агентство S&P понизило рейтинг України до ССС- із ССС, прогноз негативний. Рейтинг CCC- присвоюється емітентам, за якими існує ризик дефолту протягом шести місяців. Наступний щабель, рейтинг CC, означатиме, що дефолт неминучий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram