ГоловнаПолітика

У ДНР наполягатимуть на зустрічі Мінської групи до кінця року

У ДНР хочуть обговорити зняття економічної блокади з Донбасу і особливий статус регіону

У ДНР наполягатимуть на зустрічі Мінської групи до кінця року
Денис Пушилин

Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки наполягатиме на проведенні чергового раунду консультацій Мінської групи до кінця року.

Про це заявив так званий спецпредставник ДНР на переговорах контактної групи Денис Пушилін, повідомляє "Интерфакс".

"На цьому потрібно наполягати", - заявив він, відповідаючи на запитання про можливість проведення чергового раунду консультацій до кінця року.

Він також додав, що в ДНР хочуть обговорити під час чергового раунду консультацій контактної групи з Україною в Мінську зняття економічної блокади з Донбасу і особливий статус регіону.

"Якщо щодо виконання двох пунктів порядку денного, а саме: алгоритму перемир'я та обміну полоненими, є ймовірність успішної взаємодії, то щодо двох наступних питань порядку, тобто зняття економічної блокади і налагодження економічної взаємодії, а також особливого статусу регіону, однозначно необхідний стіл переговорів", - сказав Пушилін.

Нагадаємо, чергова зустріч тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ та представники ДНР і ЛНР) щодо ситуації на Донбасі анонсувалася Президентом України Петром Порошенком на 9 грудня, проте представники терористичних організацій ДНР і ЛНР виступили проти цієї дати, наполягаючи, що зустріч має пройти в п'ятницю, 12 грудня. Однак і вона не відбулася

На минулих мінських зустрічах Україну представляв другий президент країни Леонід Кучма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram