ГоловнаПолітика

МЗС закликало ООН до співпраці для припинення агресії Росії

Україна нагадала країнам-членам ООН про незаконну анексію Криму та вторгнення РФ на схід України

МЗС закликало ООН до співпраці для припинення агресії Росії
Фото: uk.wikipedia.org

МЗС України звернулося до країн-членів ООН із заявою, в якій закликало прийняти подальші консолідовані кроки для припинення агресії Росії проти України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Ця заява МЗС приурочена до нагоди 40-ї річниці резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Визначення агресії" (3314 (XXIX)).

"Дії Російської Федерації стосовно України як однієї з держав-засновників ООН, зокрема окупація і анексія Автономної Республіки Крим (Україна), а також триваюча пряма і непряма військова інтервенція на сході України, підпадають під визначення агресії відповідно до пунктів а), b), c), d), e) і g) ст. 3 додатка до резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 (XXIX)", - йдеться в тексті заяви.

Згідно із заявою МЗС, вчинення Росією акту агресії проти суверенної держави, незважаючи на її постійне членство в Раді Безпеки ООН, є злочином проти міжнародного миру і тягне за собою міжнародну відповідальність.

У МЗС підкреслили, що спільним завданням відповідальних держав-членів ООН повинно залишатися відновлення поваги до верховенства права, забезпечення надійного миру і безпеки та недопущення таких актів агресії в майбутньому.

Заява МЗС поширена за допомогою постійного представництва України в Нью-Йорку як документ Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

Як повідомляло агентство, МЗС розраховує на проведення зустріч щодо мирного врегулюванню конфлікту на Донбасі в Мінську найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram