ГоловнаПолітика

Росія вживатиме контрзаходів, якщо США запровадять нові санкції - МЗС РФ

Лавров може порушити на майбутній зустрічі з Керрі тему американського акта на підтримку України

Росія вживатиме контрзаходів, якщо США запровадять нові санкції - МЗС РФ

Москва неодмінно відповість у разі запровадження Вашингтоном нових антиросійських санкцій.

Про це заявив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков.

"Безумовно, ми без відповіді це не зможемо залишити", - сказав він у суботу, відповідаючи на запитання журналістів, передає Интерфакс.

Як зазначив Рябков, голова російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров може порушити на майбутній зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі в Римі тему американського акта на підтримку України, оскільки Москва вбачає в його ухваленні спроби нав'язати неприйнятні рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США ухвалив законопроект "Акт підтримки свободи в Україні", який передбачає запровадження нових санкцій проти РФ.

Під ці санкції мають потрапити Рособоронекспорт, всі ключові інвестори нафтовидобутку в Росії, а також російські державні та приватні структури, які постачають продукцію ВПК іншим країнам регіону, зокрема, Україні, Молдові чи Грузії, без згоди урядів відповідної країни.

Разом з тим, згодом повідомлялося, що документ після всіх узгоджень в обох палатах Конгресу США зазнав певних змін. Зокрема, зазнали виправлень формулювання щодо санкцій проти Росії.

Законопроект ще має підписати президент США Барак Обама.

Також нагадаємо, в бюджеті США на 2015 рік передбачено 112 млн дол. військової та 140 млн дол. економічної допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram