ГоловнаПолітика

США занепокоєні візитом кримського прем'єра Аксьонова в Індію

Від країни чекають офіційних пояснень

США занепокоєні візитом кримського прем'єра Аксьонова в Індію
Фото: www.facenews.ua

У Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту Джен Псакі висловила стурбованість тим, що в складі делегації президента Росії Володимира Путіна до Індії перебував очільник Криму Сергій Аксьонов. Про це пише Reuters.

За її словами, міністерство закордонних справ Індії роз'яснило, що йому нічого не відомо про присутність Аксьонова у складі делегації.

"Ми очікуємо додаткових роз'яснень з цього приводу", - сказала Псакі.

За інформацією МЗС України, Аксьонов входив до складу офіційної делегації президента Росії під час його візиту до Індії. Його прес-секретар також повідомила, що Аксьонов перебуває в Нью-Делі з першим міжнародним візитом як керівник регіону.

Сам Аксьонов заявив місцевим журналістам, що перебуває в Індії у справах "особистого характеру", які не пов'язані з офіційними подіями. Водночас у своєму Твіттері сепаратист написав, що входить до делегації під керівництвом Путіна.

За даними російських ЗМІ, Аксьонов підписав меморандум про взаємодію між "керівництвом Республіки Крим" та організацією "Індійсько-Кримське партнерство", до якої входять представники ділових кіл Індії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram