ГоловнаПолітика

Військова прокуратура: ЗСУ не могли використовувати касетні боєприпаси

Проведено повну інвентаризацію місць зберігання такої зброї

Військова прокуратура: ЗСУ не могли використовувати касетні боєприпаси
Неразорвавшаяся кассетная бомба, найденная HRW в поле у Новомихайловки 14 октября
Фото: hrw.org

Перевіркою Головної військової прокуратури встановлено, що вилучення, вивезення або доставки у військові частини Збройних сил України боєприпасів, які мають невибіркову дію, тобто напалмових, кулькових, касетних, фосфорних, не було.

"Збройні сили України не застосовували реактивні установки "Град" або касетні боєприпаси", - наводяться на сайті Генпрокуратури слова головного військового прокурора Анатолія Матіоса, сказані ним під час зустрічі з представниками міжнародної правозахисної організації організації Human Rights Watch на чолі з виконавчим директором Кеннетом Ротом.

За словами Матіоса, це підтверджено документально в матеріалах кримінальних проваджень.

Проведено повну інвентаризацію місць зберігання такої зброї.

"Заборонені боєприпаси в район проведення АТО не постачалися, не використовуються і не плануються до використання через взяті на себе Україною зобов'язання", - підкреслив головний військовий прокурор.

Також він запевнив присутніх у тому, що бойову авіацію на території проведення АТО не застосовують.

Разом з тим, Матіос визнав наявність фактів жорстокості як з боку незаконних збройних формувань, так і з боку українських військовослужбовців, та поінформував про хід розслідування відповідних кримінальних проваджень.

Нагадаємо, в жовтні Human Rights Watch заявила про свідчення того, що українські військові застосовували касетні боєприпаси в населених пунктах Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram