ГоловнаПолітика

БПП підтримав створення Міністерства інформації

Журналісти жорстко критикують ідею

БПП підтримав створення Міністерства інформації
Юрий Стець
Фото: Макс Левин

Фракція "Блок Петра Порошенка" на вечірньому понеділковому засіданні ухвалила підтримати створення Міністерства інформаційної політики.

Як повідомили LB.ua в БПП, фракція заслухала кандидата на посаду міністра інформації Юрія Стеця, після чого більшість депутатів проголосували за його кандидатуру і створення міністерства.

Варто зазначити, що ще в понеділок вдень Стець у своєму "Фейсбуці" написав, що рішення про те, чи створювати нове міністерство, ухвалять лише після громадського обговорення.

Стець також виклав своє бачення діяльності майбутнього органу. Мінінформації, на його думку, має стати інструментом для вирішення таких завдань:

      розробка та реалізація єдиної програми інформаційної безпеки, включно із забезпеченням населення достовірною інформацією з першоджерел;

     просування України у світі, формування іміджевих інструментів для цього;

     активне протистояння інформаційній агресії Росії;

    запобігання зовнішньому впливу на внутрішній інформаційний простір України;    залучення інвестицій для створення національного інформаційного продукту;

    надання РНБОУ, Президенту, Кабінету Міністрів повної та якісної інформації для ухвалення ефективних рішень для безпеки країни;

     формування кадрового резерву для розвитку сфери комунікацій, імплементації відповідних міжнародних рішень і стандартів.

Водночас у журналістській спільноті Мінінформації вже назвали "міністерством правди", "міністерством пропаганди" і виступили проти його створення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram