ГоловнаПолітика

ГПУ порушила ще одну справу проти Ігоря Калєтніка

Колишній віце-спікер отримав у подарунок 8 млн доларів

ГПУ порушила ще одну справу проти Ігоря Калєтніка
Игорь Калетник
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура 31 жовтня почала досудове розслідування за фактом незаконного збагачення колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ розпочато досудове розслідування за фактом незаконного збагачення Калєтніком, тобто отримання службовою особою неправомірної вигоди і передачі ним такої вигоди близьким родичам у великих розмірах", - йдеться у відповіді старшого прокурора Головного слідчого управління Я. Короля на звернення організації Центр.ua.

Відповідно до виписки з Єдиного державного реєстру, у прокуратурі розслідують законність отримання Калєтніком понад 8 млн доларів готівки, які той особисто вніс на свій рахунок у «Райффайзен Банку Аваль» і переказав на закордонний рахунок своєї дочки.

Ігор Калєтнік у своїй декларації за 2013 рік вказав, що отримав подарунків на суму майже 70 мільйонів гривень. Майже таку суму він переказав на зарубіжний банківський рахунок.

У разі доведення провини Ігореві Калєтніку загрожують від 5 до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, Генпрокуратура розслідує ще одне кримінальне провадження проти Ігоря Калєтніка і народного депутата Володимира Олійника за фактом фальсифікації підрахунку голосів під час ухвалення так званих "диктаторських законів 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram