ГоловнаПолітика

Гопко та Чорновол включили у сотню світових мислителів

У список також увійшли Путін, Дугін і Бородай

Гопко та Чорновол включили у сотню світових мислителів
Анна Гопко
Фото: galnet.org

Американський журнал Foreign Policy включив Ганну Гопко і Тетяну Чорновол у щорічний список 100 світових мислителів (100 Global Thinkers), опублікований у понеділок, 17 листопада.

Рейтинг поділено на 10 категорій: пропагандисти; люди, які приймають рішення; люди, які кинули виклик; екологічні активісти; інноватори; захисники; хронікери; цілителі; люди мистецтва; магнати.

Гопко потрапила в категорію захисників через просування української революції поза рамками Майдану. Журнал зазначив, що вона провела всю зиму з протестувальниками на Майдані, а після революції розробляла пакет реформ.

Чорновол включили у список мислителів, які кинули виклик, оскільки вона ризикнула усім заради документування корупції в Україні. Foreign Policy згадав її побиття у грудні 2013 року після публікації блогу про маєток тодішнього глави МВС Віталія Захарченка, а також те, що вона стала уповноваженим з антикорупційної політики.

У список світових мислителів увійшли також Володимир Путін, Олександр Дугін та Олександр Бородай. Усіх їх включено в категорію "пропагандисти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram