ГоловнаПолітика

Кемерон: Путін опинився "на роздоріжжі" в українському питанні

За словами прем'єра, європейські країни і США єдині у ставленні до кризи

Кемерон: Путін опинився "на роздоріжжі" в українському питанні
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін усвідомлює, що перебуває "на роздоріжжі" в питанні вирішення кризи в Україні.

Про це на прес-конференції за підсумками саміту "Великої двадцятки" в австралійському Брисбені заявив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, передає Радіо "Свобода".

"Якщо він (Путін - ред.) далі дестабілізує Україну, будуть наступні санкції, додаткові заходи і будуть зовсім інші відносини між європейськими країнами і США з одного боку і Росією з іншого. Але він також знає, що є інший шлях, яким він міг би прямувати. Він міг би визнати, як він сам сказав мені вчора ввечері, що Україна є єдиним політичним простором і що цей політичний простір вимагає поваги і мусить мати змогу самостійно приймати рішення про власне майбутнє", - підкреслив Кемерон.

За його словами, європейські країни і США єдині у ставленні до кризи і сповнені рішучості не допустити "підтримки замороженого конфлікту на європейському континенті".

Нагадаємо, на саміті в Брисбені президент США Барак Обама заявив про готовність посилити тиск на Росію, якщо вона не змінить курс щодо України.

Варто зауважити, що Путіна прохолодно прийняли в Австралії. Генеральний прокурор Австралії Джордж Брендіс і генерал-губернатор Пітер Косгроув під час зустрічі не подали йому руки.

Канадський прем'єр Стівен Гарпер руку подав, але при цьому сказав, що Путіну потрібно "забратися з України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram