ГоловнаПолітика

Обама пригрозив Росії подальшою ізоляцією

Глава Білого дому особисто поспілкувався в Брисбені з Путіним

Обама пригрозив Росії подальшою ізоляцією
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що якщо Росія далі дестабілізуватиме ситуацію в Україні, вона ризикує залишитися в ізоляції.

Глава Білого дому наголосив, що ізоляція триватиме в тому разі, якщо "президент Володимир Путін продовжить порушувати міжнародне право і домовленості, спрямовані на припинення українського конфлікту", повідомляє РБК з посиланням на агентство Reuters.

Обама розповів, що особисто поспілкувався в Брисбені з російським президентом. Він стверджує, що не сказав Путіну нічого нового, наполягаючи лише на необхідності суверенітету України. "Якщо Росія буде так чинити, то я буду першим, хто скаже про необхідність зняття санкцій", - сказав Обама.

Кажучи про можливі обмеження, глава Білого дому заявив, що, на його думку, санкції добре діють. "У нас є команда, яка вивчає механізми, які могли б чинити ще більший тиск", - заявив Обама.

Нагадаємо, лідери G20 сьогодні обговорюють ситуацію щодо України на саміті в Австралії.

Путін же поїхав із саміту G20 в Австралії достроково, посилаючись на те, що йому "треба виспатися перед роботою".

Також нагадаємо, що Швейцарія продовжує стежити за ситуацією в Україні і залишає за собою право вжити додаткових заходів залежно від розвитку ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram