ГоловнаПолітика

В оточення Януковича в Україні арештували активи на 33 мільярди

Генпрокурор повідомив про 30 справ проти наближених до екс-президента

В оточення Януковича в Україні арештували активи на 33 мільярди
Фото: president.gov.ua

На рахунках оточення колишнього президента Віктора Януковича в Україні арештували активи на загальну суму 33 мільярди гривень, заявив генпрокурор Віталій Ярема у статті для ZN.ua.

ГПУ відкрила більш ніж 30 кримінальних справ проти самого Януковича і його наближених: Миколи Азарова, Віталія Захарченка, Едуарда Ставицького, Віктора Пшонки, Олександра Якименка, Миколи Присяжнюка, Юрія Колобова, Раїси Богатирьової.

"Завдяки роботі Генпрокуратури з метою відшкодування завданих державі збитків, під час досудового розслідування в Україні накладено арешти на банківські вклади, цінні папери та інші активи на загальну суму більш ніж 6,2 млрд грн і 1,8 млрд дол. США [27 млрд грн за курсом 15], а також на рухоме і нерухоме майно колишніх високих посадових осіб", - стверджує Ярема.

Генпрокурор також зазначив, що санкції проти 22 колишніх чиновників ввели в Євросоюзі, Канаді, США та Швейцарії. "На банківських рахунках у Швейцарії, Латвії, Ліхтенштейні арештовано кошти колишніх високих посадових осіб", - додав він.

Нагадаємо, що з 31 жовтня в Україні чинний закон, який дозволяє заочно судити Януковича і його соратників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram