ГоловнаПолітика

Путін вважає, що санкції ЄС і США проти російських банків можуть "завалити" Україну

Президент РФ заявив, що російські банки прокредитували Україну на $25 млрд

Путін вважає, що санкції ЄС і США проти російських банків можуть "завалити" Україну
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Євросоюзу та США проти російських банків можуть "завалити" Україну. Про це він повідомив в інтерв'ю німецькому виданню ARD, витяги з якого опублікувала сьогодні прес-служба Кремля.

"Дивіться, наші російські банки в цілому на даний момент часу прокредитували українську економіку на 25 мільярдів доларів. Якщо наші партнери в Європі, в Штатах хочуть допомогти Україні, то як вони можуть підривати фінансову базу, обмежуючи доступ наших фінансових установ до міжнародних ринків капіталу? Вони хочуть завалити наші банки? Але тоді вони завалять Україну. Вони взагалі думають, що вони роблять, чи ні? Або політика застилає очі? Очі, як відомо, - це частина мозку, винесена на периферію. У них що, щось відключилося в мозку?" - заявив Путін.

Нагадаємо, ЄС ввів перші санкції проти РФ після анексії Криму в березні. Тоді в чорний список потрапив 21 громадянин РФ і України. Згодом європейці прийняли ще три пакети санкцій щодо Москви

Під санкції потрапили п'ять російських державних банків ("Россельхозбанк", "Газпромбанк", "Сбербанк", ВТБ і ВЭБ). Деякі з них подали позови для оскарження санкцій ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram