ГоловнаПолітика

Терористи готують нову "мінську угоду"

Умови перемир'я бойовики озвучать наприкінці листопада

Терористи готують нову "мінську угоду"
Фото: EPA/UPG

Терористичні організації "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" мають намір запропонувати "нову редакцію мінського протоколу". Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на заяву ЛНР.

Пропозицію озвучать під час чергового раунду консультацій у Мінську, які відбудуться наприкінці листопада. До цього часу "голови" "ЛНР" і "ДНР" призначать своїх постійних представників на переговорах.

Необхідність у складанні нової редакції мінського договору, на думку "республік", пов'язана з тим, що Україна в односторонньому порядку має намір його анулювати, відкликавши закони про особливий статус Донбасу і про амністію.

Нагадаємо, в рамках мінських домовленостей від 5 вересня сепаратисти, зокрема, зобов'язалися проводити вибори тільки згідно з законодавством України. Проте 2 листопада на окупованих територіях Донецької і Луганської областей підтримувані Росією терористичні угруповання організували вибори глав "республік" і депутатів "народних рад".

4 листопада Рада національної безпеки і оборони України за рекомендацією президента України ухвалила рішення внести до ВР законопроект про скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram