ГоловнаПолітика

У Коломойського свої правила життя, у мене - свої, - Фірташ

Власник Group DF заявив, що для створення приватної армії багато розуму не треба

У Коломойського свої правила життя, у мене - свої, - Фірташ
Фото: dmitryfirtash.com

Бізнесмен Дмитро Фірташ в інтерв'ю LB.ua заявив, що він відрізняється від Ігоря Коломойського, який займає посаду голови Дніпропетровської обладміністрації.

"У нього свої правила життя, у мене - свої", - пояснив Фірташ.

За його словами, це стосується не лише бізнесу, а й усього іншого. "Ми з ним по-різному бачимо країну, її майбутнє. Той випадок, коли - як я казав - бізнес потроху наближається до політики. Але відбуватися це може по-різному. Із Коломойським, ми бачимо, що він зробив свій вибір. Його вибір дуже простий - своє князівство, своя армія. Це така людина, яка ніби й державна і водночас він [сам собі держава]", - заявив Фірташ.

"Мене це не влаштовує. Це не моя модель. Якщо ви помітили, я не маю армії. Її не маю не тому, що я не міг її створити. Звісно ж, для цього розуму багато не треба. Але я собі це ніколи не дозволю. Хоча б тому, що це не збігається з моєю життєвою філософією", - додав він.

На думку Фірташа, Коломойському слід було дати гроші Міноборони, яке вже само вирішило: потрібен ще один батальйон чи ні. "Нехай це роблять ті, кому належить. Губернаторові не належить", - сказав бізнесмен.

"І якщо він це робить, отже, для чогось іншого. Може, для того щоб шантажувати президента? Це - питання, відповіді я не знаю, лише припускаю. Але я точно знаю, що особисто мені така політика точно не потрібна", - заявив він.

Нагадаємо, що Коломойський пропонував націоналізувати активи Дмитра Фірташа, які той купив за президентства Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram