ГоловнаПолітика

ЄС повинен переглянути відносини з Росією, - євродепутат

Це треба зробити не тільки заради безпеки України в майбутньому, а й для безпеки самого ЄС, зазначила Хармс.

ЄС повинен переглянути відносини з Росією, - євродепутат
Фото: Стоп-кадр трансляции заседания Европарламента

Лідер "зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс заявляє, що в Європейському Союзі усвідомлюють необхідність перегляду відносин із Москвою.

"Я досить упевнена в тому, що більшість європейців, як і більшість складу Єврокомісії, знають про те, що необхідно з'ясувати відносини з Росією. Адже зараз ми в прямому сенсі маємо кризу у відносинах між Євросоюзом і РФ", - сказала Хармс в інтерв'ю DW, коментуючи нещодавнє затвердження нового складу Єврокомісії. За її словами, перегляд системи цих відносин має стати пріоритетом для ЄС.

"І не тільки заради безпеки України в майбутньому, а й для безпеки самого Європейського Союзу", - додала євродепутат.

Про нового верховного представника ЄС із зовнішньої політики Федеріку Могерині, якій деякі європейські політики закидають занадто прихильне ставлення до Москви, Хармс зазначила, що та поки що не виправдала негативних очікувань.

"Незважаючи на те, що вона досі була на посаді керівниці МЗС Італії, вона все ж не настільки керується вузькими інтересами в політиці, пов'язаними з "Газпромом" і газопроводом "Південний потік", як я цього побоювалася", - зазначила лідер "зелених".

Раніше сама Могерині сама заявляла, що ЄС повинен надавати різні форми підтримки Україні і глибоко переосмислити свою стратегію відносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram