ГоловнаПолітика

США засудили будь-які спроби зірвати вибори в Україні

США визнають легітимними парламентські вибори 26 жовтня, а також місцеві вибори 7 грудня

США засудили будь-які спроби зірвати вибори в Україні

США високо оцінюють зусилля української влади з підготовки парламентських виборів 26 жовтня і засуджують будь-які спроби сторонніх сил перешкодити демократичному процесу волевиявлення громадян.

Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Джен Псакі під час брифінгу у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Ми рішуче засуджуємо будь-яке втручання в цей законний демократичний процес і можливість народу України в мирний спосіб обрати своїх лідерів", - підкреслила Псакі.

Представник держдепу висловила сподівання, що в Україні вдасться забезпечити широку участь у виборах для всіх громадян, у тому числі в Криму, Донецькій та Луганській областях.

"Ми високо цінуємо зусилля українського уряду щодо забезпечення вільних, справедливих та інклюзивних виборів", - зазначила Псакі.

Вона підкреслила, що США визнають легітимними парламентські вибори, які відбудуться 26 жовтня, а також голосування на місцевих виборах 7 грудня в зоні з особливим статусом на Донбасі. Жодні інші "виборчі процеси" не визнаватимуться законними.

"США заявляють про готовність працювати з новим парламентом України в боротьбі з корупцією, просуванні реформ і пошуку мирного способу вирішення конфлікту на сході країни", - підсумувала офіційний представник Держдепартаменту США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram