ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

У мажоритарних округах відбувається 99% порушень на виборах

Загальнодержавний адмінресурс на виборах в Раду не задіяний

У мажоритарних округах відбувається 99% порушень на виборах

Переважна більшість правопорушень на позачергових виборах у Верховну Раду фіксуються в мажоритарних округах. Про це заявив заступник гендиректора Комітету виборців України Віталій Тесленко, інформує Укрінформ.

"99%, на нашу думку, стосується мажоритарної складової", - сказав він.

Так, за словами Тесленка, основна відмінність нинішніх виборів порівняно з 2012 роком - відсутність системного загальнодержавного адміністративного ресурсу. Спостерігачі КВУ фіксують застосування адмінресурсу в окремих округах, але порівняно з 2012 роком його набагато менше.

Представник КВУ також поінформував, що 40% округів мають проблеми з підкупом виборців.

Тесленко також звернувся до влади з проханням приділити особливу увагу дільничним виборчкомам в Донецькій і Луганській областях, оскільки є небезпека, що певні політичні сили намагатимуться зробити все можливе, щоб зірвати вибори в певних округах Донбасу.

Нагадаємо, в Україні підкуп виборців і фальсифікація результатів голосування несуть кримінальну відповідальність. Підкуп виборців карається ув'язненням до 7 років, а громадяни, які взяли участь у підкупі мусять заплатити штраф до 5,1 тис. грн, або їх засудять до виправних робіт чи обмеження волі на строк до 2 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram