ГоловнаПолітика

У Київській області напали на кандидата в депутати

Від Олега Бойка вимагали зняти кандидатуру

У Київській області напали на кандидата в депутати
Фото: www.obozrevatel.com

Міліція Київської області почала розслідувати напад на кандидата в депутати Верховної Ради Олега Бойка в мажоритарному окрузі №93 (центр - Миронівка Київської області).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласного управління міліції.

22 жовтня о 21:15 у чергову частину Кагарлицького районного відділення міліції надійшло повідомлення від Бойка про те, що на автодорозі Київ-Знам'янка невідомі особи пошкодили автомобіль і завдали йому тілесних ушкоджень.

На місце події прибула слідчо-оперативна група.

З'ясувалося, що автомобіль, яким керував Бойко, рухався автотрасою в напрямку столиці, коли його з двох боків заблокували два автомобілі темного кольору.

Після цього двоє невідомих чоловіків, один з яких був у масці-балаклаві, зажадали відчинити дверцята. Чоловіки цеглою пошкодили переднє лобове скло.

Поки кандидат в депутати опускав бокове скло, зловмисник просунув руку в салон автомобіля, схопив водія за сорочку і завдав йому чотирьох ударів кулаком в обличчя.

При цьому нападники, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, вимагали в потерпілого відмовитися від балотування в депутати Ради, а в разі відмови зробити це погрожували фізичною розправою.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) і за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Бойко йде на вибори як самовисуванець. Його конкурентом в окрузі №93 є нардеп Олександр Онищенко. З переліком усіх кандидатів в окрузі можна ознайомитися тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram