ГоловнаПолітика

Комісія Ради: під час прориву з "іловайського котла" загинули 300 бійців

Міноборони досі приховує втрати армії

Комісія Ради: під час прориву з "іловайського котла" загинули 300 бійців
Фото: www.mil.gov.ua

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом оцінює загальні втрати під час прориву з оточення у понад 300 осіб убитими.

Про це йдеться у звіті ТСК, інформує "Інтерфакс-Україна".

При цьому в документі наголошується, що досі ані Міністерство оборони, ані Генеральний штаб не надали даних про втрати ЗСУ під час прориву.

У свою чергу МВС і Нацгвардія надали ТСК дані про втрати у своїх підрозділах. Втрати МВС і Нацгвардії у зоні Іловайська з 24 серпня станом на 20 вересня 2014 року становили: вбитими - 31 людина, пораненими - 170 осіб, зниклими безвісти - 65 людей, полоненими - 98 осіб. Кількість тих, хто помер у результаті поранень, не встановлено.

Водночас глава ТСК народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко, відповідаючи на запитання журналістів, скільки всього людей загинуло під Іловайськом, заявив: "Якщо говорити про кількість, за всіма ознаками (це те, що приховується найбільше), загальна кількість загиблих, поранених і померлих від поранень, становить близько 1 тисячі осіб у всіх епізодах іловайської трагедії".

Нагадаємо, ТСК у своїх висновках встановила, що до загибелі військовослужбовців під Іловайськом призвели помилкові кадрові призначення у силовому блоці, неадекватні дії тодішнього міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

При цьому комісія не вважає, що відповідальність за трагедію під Іловайськом несе батальйон "Прикарпаття" і командувач сектору "Д" генерал Петро Литвин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram