ГоловнаПолітика

Другим російським сенатором від Севастополя стала соратниця Олексія Чалого

Ольга Тимофєєва працювала в Севастопольському національному технічному університеті України

Другим російським сенатором від Севастополя стала соратниця Олексія Чалого
Ольга Тимофеева
Фото: http://sevastopol.su

Так звані законодавчі збори (аналог міськради) окупованого Севастополя обрали сьогодні другого представника міста в Раді Федерації - верхній палаті парламенту РФ. Про це повідомляє ТАСС.

Першого сенатора ще 10 жовтня призначив російський "губернатор" Севастополя Сергій Меняйло. Другим сенатором стала Ольга Тимофєєва - давня соратниця мільйонера Олексія Чалого, якого проросійські сепаратисти Севастополя оголосили "народним мером" 23 лютого 2014 року. Зараз він керує "законодавчим зборами" міста.

Ольга Тимофєєва народилася в Горькому (зараз Нижній Новгород), вищу освіту здобута в Севастополі, потім працювала в рідному університеті - донедавна Севастопольському національному технічному університеті України (окупанти хочуть

об'єднати його з іншими навчальними закладами). З 2006-го по 2010 рік - депутат центрального Ленінського району міста (всього їх на той момент було чотири), помітний проросійський активіст. У 2009 році зустрічалася з комісаром ОБСЄ у справах нацменшин, виступала проти "дискримінації росіян і російськомовних громадян України", згодом брала участь у форумах учителів-русистів.

23 лютого 2014 року саме Ольга Тимофєєва на мітингу сепаратистів запропонувала вважати громадянина Росії мільйонера Олексія Чалого керівником Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram