ГоловнаПолітика

Порошенко просить ОБСЄ збільшити моніторингову місію в п'ять разів

Президент закликає розширити місію до 1500 осіб

Порошенко просить ОБСЄ збільшити моніторингову місію в п'ять разів
Фото: podrobnosti.ua

Президент України Петро Порошенко закликає ОБСЄ розширити спеціальну моніторингову місію до 1500 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"За нашими підрахунками, така кількість інспекторів ОБСЄ, за наявності як мінімум 29 безпілотників, здатна забезпечити об'єктивний контроль території, захопленої терористами", - зазначив Президент під час зустрічі з представниками ОБСЄ.

Президент звернув увагу спостерігачів на численні факти порушення режиму припинення вогню і продовження використання бойовиками важкої артилерії.

"Нам потрібно діяти рішуче і мати чітку дорожню карту з імплементації мінських домовленостей. Якщо ми не будемо йти в цьому форматі, то ми можемо мати дестабілізацію не тільки в Україні і Європі, а й на глобальному рівні", - підкреслив Порошенко.

Президент запросив представників ОБСЄ взяти участь у спостереженні за позачерговими виборами до Верховної Ради, які відбудуться 26 жовтня.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ планувала збільшити кількість інспекторів від 78 до 350 і розширити територію спостереження. Забезпечення моніторингу та верифікації режиму незастосування зброї з боку ОБСЄ є одним із дванадцяти пунктів домовленостей, яких досягла тристороння контактна група в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram