ГоловнаПолітика

Щодо судді, яка відпустила Галину Шепелєву, порушено кримінальну справу

Апеляція прокуратури за рішенням, винесеним Литвиновій, буде розглядатися в Апеляційному суді 10 жовтня

Щодо судді, яка відпустила Галину Шепелєву, порушено кримінальну справу

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо судді Ірини Литвинової, яка своєю постановою зняла звинувачення в заволодінні коштами "Родовід Банку" з Галини Шепелєвої.

Про це повідомив активіст Громадянського руху України, адвокат Анатолій Башловка, пишуть "Українські новини".

"Відкрито провадження щодо судді Печерського райсуду м.Києва Литвинової. Відомості про це внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 375 (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, постанови чи ухвали) ККУ", - сказав Башловка.

За його словами, ГПУ має намір також звернутися до Вищої ради юстиції щодо неправомірних дій судді. "Суддя Литвинова винесла абсурдне рішення, давши протизаконну вказівку прокуратурі. Фактично вона винесла виправдувальний вирок на етапі досудового слідства", - заявив адвокат.

Як стало відомо, апеляція прокуратури за рішенням, винесеним Литвиновою, буде розглядатися в Апеляційному суді міста Києва в п'ятницю, 10 жовтня. Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті суду.

Нагадаємо, 25 вересня суддя Печерського райсуду Ірина Литвинова зобов'язала прокурора зняти арешт з підозрюваної у розкраданні коштів "Родовід Банку" Галини Шепелєвої і закрити кримінальне провадження проти неї.

Згідно з рішенням судді прокурора зобов'язали закрити кримінальне провадження на стадії досудового розслідування у зв'язку з відсутністю в діях Шепелєвої складу кримінального правопорушення.

Також у судовому рішенні зазначається, що воно остаточне і оскарженню не підлягає. Генеральна прокуратура підозрює Галину Шепелєву у привласненні коштів банку "Родовід Банк". Наприкінці березня Печерський районний суд Києва застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави 6,1 млн гривень.

Її чоловіка, екс-депутата Шепелєва, підозрюють у розтраті коштів "Родовід Банку" і в організації замаху на вбивство. 6 липня Шепелєв втік з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram