ГоловнаПолітика

Власенко: прокуратура може відкрити нове провадження проти дружини екс-депутата Шепелєва

Оскаржити рішення суду у справі "Родовід Банку" не можна

 Власенко: прокуратура може відкрити нове провадження проти дружини екс-депутата Шепелєва

Депутат Верховної Ради Сергій Власенко, фракція "ВО "Батьківщина", вважає, що органи прокуратури можуть відкрити нове кримінальне провадження проти дружини колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва Галини незважаючи на рішення Печерського районного суду Києва, згідно з яким прокуратура зобов'язана припинити її кримінальне переслідування.

Про це він сказав Українським Новинам.

"Формально у нас діє Портновський Кримінальний процесуальний кодекс, але це не означає, що прокуратура не має можливості цю справу поновити. Якщо у неї (прокуратури) будуть нові докази, то навіть за наявності цього рішення вони (прокурори) можуть відкривати нову справу на підставі нових доказів", - сказав Власенко.

На його думку, Печерський суд ніколи не був символом правосуддя.

"На жаль, цей суд залишився таким само, як і раніше. Я, на жаль, не можу глибоко коментувати це рішення суду, оскільки потрібно подивитися матеріали справи, але у мене виникає кілька запитань до цього рішення. На підставі цих самих матеріалів ці самі судді Печерського суду приймали рішення про обрання цій людині запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тобто під час обрання запобіжного заходу суддя зобов'язаний з'ясувати, чи є достатні дані про вчинення людиною злочину. Виходить так, що якщо ці самі судді, умовно кажучи, обирали їй запобіжний захід на підставі того, що є обставини говорити про те, що людина скоїла цей злочин. Тоді чому зараз з'являється питання про закриття цієї справи, тим паче на стадії досудового розслідування? Це питання", - зазначив Власенко.

Він також додав, що безліч рішень слідчих-суддів, на жаль, оскарженню не підлягають, що, на його думку, є повним абсурдом у цій ситуації.

25 вересня суддя Печерського райсуду Ірина Литвинова зобов'язала прокурора зняти арешт з Галини Шепелєвої і закрити кримінальне провадження проти неї.

Згідно з рішенням судді прокурора зобов'язали закрити кримінальне провадження на стадії досудового розслідування у зв'язку з відсутністю у діях Шепелєвої складу кримінального правопорушення.

Також у судовому рішенні зазначається, що воно остаточне і оскарженню не підлягає.

Генеральна прокуратура підозрює Галину Шепелєву у привласненні коштів банку "Родовід Банк".

Наприкінці березня Печерський районний суд Києва застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави 6,1 млн гривень.

Її чоловік, екс-депутат Шепелєв, підозрюється в розтраті коштів "Родовід Банку" і в організації замаху на вбивство.

6 липня Шепелєв втік з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram