ГоловнаПолітика

СБУ може включити в зону АТО частину Харківської області, - Дерев'янко

Служба безпеки найближчим часом оприлюднить офіційні межі зони

СБУ може включити в зону АТО частину Харківської області, - Дерев'янко
Ситуация на востоке Украины
Фото: СНБО

Служба безпеки України має намір включити в зону антитерористичної операції райони Харківської області. Про це заявив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко, інформує прес-служба Міністерства соціальної політики.

"СБУ найближчим часом оприлюднить територіальну зону АТО, до якої увійдуть Донецька і Луганська області. Також опрацьовується питання про включення в цю зону деяких районів Харківської області", - сказав Дерев'янко.

Чиновник додав, що в міністерстві немає проблем з наданням статусу учасника бойових дій, хоча це не стосується добровольчих батальйонів, не підпорядкованих іншим військовим формуванням.

"Ініціатором такого підпорядкування, на мою думку, мають стати силові відомства. Складнощі виникають із загиблими, зокрема з наданням пільг їхнім сім'ям, і з волонтерами, які отримують поранення в зоні АТО", - сказав Дерев'янко.

Нагадаємо, ухвалений парламентом закон про особливий статус Донбасу передбачає впровадження на захоплених бойовиками територіях особливого режиму місцевого управління. Однак закон не набуде чинності доти, доки Верховна Рада не визначить райони, в яких введуть особливий режим. Крім того, у вівторок, 7 жовтня, президент України Петро Порошенко заявив, що виключає зміну державних кордонів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram