ГоловнаПолітика

Порошенко запевняє, що Держприкордонслужбу очолить досвідчений генерал

Також президент задоволений роботою Михайла Коваля, який виконує обов'язки керівника РНБО

Порошенко запевняє, що Держприкордонслужбу очолить досвідчений генерал
Фото: uagolos.com

Президент України Петро Порошенко запевнив, що Державну прикордонну службу України очолить достойна і досвідчена людина.

Про це Порошенко заявив у Києві після перевірки готовності прикордонних підрозділів до виконання заходів у рамках реалізації мирного плану, пише УНІАН.

Порошенко також додав, що задоволений роботою Михайла Коваля на посаді в. о. секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

"Пан Коваль, який сьогодні виконує обов'язки керівника РНБО, я думаю, що я задоволений його службою, і запевняю вас, що прикордонну службу очолить гідний, досвідчений генерал", - сказав Порошенко.

Відповідаючи на запитання, через що було звільнено з посади голови Держприкордонслужби Миколу Литвина, президент сказав, що сталися організаційні зміни в керівництві, у зв'язку з чим генерала армії Литвина було відправлено у відставку.

Нагадаємо, 6 жовтня Президент звільнив Миколу Литвина з посади голови Держприкордонслужби України.

Як відомо, Микола Литвин - рідний брат Володимира Литвина. Він очолював Прикордонслужбу вже понад 10 років, з липня 2003 року.

Литвина та інше керівництво Держприкордонслужби неодноразово звинувачували в корупції і нездатності організувати охорону державного кордону на сході країни, в результаті чого на Донбас потрапило багато російських найманців і російської військової техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram